Intuïtieve massage

Intuïtieve massage

Intuïtieve massage is een massage vanuit het hart, het gevoel en is goed te vergelijken met de zorg die een moeder aan haar kind geeft. Ze wrijft over de zere plek (intuïtief), wiegt het kind (dynamisch) en legt haar hand op de zere plek (polariteit).

Intuïtieve massage combineert de klassieke massagetechnieken tot een vloeiend geheel, waarmee op een holistische wijze een ontspanningsmassage gegeven wordt, afgestemd op jouw behoefte van dat moment. De massage richt zich niet alleen op het lichaam maar heeft ook tot doel het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen.

Intuïtieve massage werkt helend op de spieren, bloedcirculatie en organen, chakra’s en energiebanen. De masseur werkt hierbij niet volgens een vast plan of schema zoals bij standaard massages, maar met creativiteit. Er is aandacht voor “de hele mens” en niet voor een verzameling klachten, spieren en andere onderdelen, daarnaast ook voor de sfeer: rustig, verzorgd, respectvol.

De masseur is gecentreerd en wordt geleid door zijn intuïtie. Hij merkt zo waar de spanning zich bevind en waar de energiebalans verstoord is. Helende energie wordt via zijn handen doorgegeven. Bij de intuïtieve massage ligt er geen beweging vast voor de masseur, maar als hij bij het behandelen van alle delen van het lichaam zijn intuïtie volgt, zullen er geen delen over het hoofd worden gezien. Doordat de masseur voorafgaand aan de massage in contact met de ontvanger mediteert wordt de verbondenheid en intuïtie versterkt.

Effect

Bij intuïtieve massage worden gevoelens van voldoening, vertrouwen en vreugde opgeroepen. Er kan energie worden vrijgemaakt, die eerst werd verspild door spanning. Ook de houding en de gezichtsuitdrukking kunnen ingrijpend veranderen, doordat chronische gewoonten van actie en reactie worden doorbroken.

Op geestelijk niveau kan zowel de ontvanger als de masseur een verhoogde staat van bewustzijn bereiken, het gevoel van aanwezig zijn in het moment, wat ook met meditatie wordt ervaren. Door het echte invoelen tijdens de massage worden de technieken intenser en iedere massage uniek.

Tarief: € 49,50 / 60 minuten.