Klassieke Massage

Klassieke Masssage

De klassieke massage, ook wel bekend als Zweeds massage, is een van de meest gebruikte massagevormen ter wereld. In deze massagevorm spelen westerse kennis van gezondheidszorg en de oosterse filosofie een belangrijke rol. Fysieke en mentale aspecten van welzijn vormen de kern van de klassieke massagebehandeling.

Deze massagevorm kenmerkt zich door een combinatie van heerlijke ontspannende handelingen. Strijkingen, knedingen en het optillen van de spieren, ritmisch kloppen, wrijven en trillen/schudden. Een heerlijke intense massage die je lichaam en geest in een diepe ontspanning brengt en het zenuwstelsel kalmeert. Stress en spanning verdwijnen en geven je een goed gevoel.

De behandeling

De masseur begint de massagebehandeling met Effleurage. Dit zijn langzame, zachte, lange, glijdende strijkingen met weinig druk op het lichaam. Daarna volgt Petrissage, een massage-techniek waarbij langzaam en ritmisch de spieren matig tot stevig worden gekneed en soepeler worden gemaakt.

Het helpt bij het losmaken van die plekken waar de huid is verkleefd met de spieren. Het verbetert de doorbloeding van het lichaam en het afvoeren van lymfevocht en afvalstoffen uit de weefsels. Kneden, wringen en rollen zijn vormen van petrissage.

Een petrissage wordt uitgevoerd met de palm van de hand, duim en vingers. Door middel van frictie, kleinschalige cirkelvormige druk/wrijfbewegingen, wordt de huid meegetrokken zodat deze beweegt ten opzichte van de laag eronder. Een dieptewerking tot in het onderliggende weefsel, daar waar de masseur spanningen weet of vermoedt. Een techniek bij uitstek geschikt voor het oplossen van spierknopen.

De 100% natuurlijke etherische oliën op de blote huid voeden tegelijkertijd de huid waardoor deze zacht en soepel blijft. Een aanrader om even helemaal tot rust te komen.

Tarief: € 49,50 / 60 minuten.