Nek-, schouder-, rugmassage

Specialisatie nek-, schouder-, rugmassage

Nek- en schouderklachten zijn samen met ( lage ) rugklachten de meest voorkomende vorm van gewrichtsklachten. Schouderklachten lijken meer bij vrouwen voor te komen dan bij mannen en nemen toe met de leeftijd.

Bij klachten aan Arm, Nek of Schouder (ook wel KANS genoemd) wordt er een onderverdeling gemaakt tussen specifieke en a-specifieke klachten. Ofwel klachten met een duidelijk herleidbare of een onduidelijke oorzaak. A- specifieke klachten van de nek en schouder ontstaan net zoals andere RSI klachten vaak door steeds dezelfde bewegingen te maken, of juist lang dezelfde houding aan te nemen. Daardoor krijg je een verminderde doorbloeding van de spieren en pezen waardoor deze niet meer goed kunnen functioneren. Er kan daardoor plaatselijk schade ontstaan. Pijn, prikkeling en vermoeidheid zijn hiervan het gevolg. Ook ervaren veel mensen een vorm van lage schouderpijn door bijvoorbeeld stress, spanning of een onregelmatig leven.

Deze specialistische massage is speciaal bedoelt voor diegene die klachten hebben aan de rug, nek en/of schouders. Door middel van diverse zeer doeltreffende technieken bouwen we systematisch een complete rug/nek/schouder massage op die mensen weer ontspanning geven in schoudergordel. Onze specialisatie Rug/Nek- en Schoudermassage is er op gericht om de a-specifieke klachten aan te pakken.

Hoe ziet een specialisatie nek-, schouder-, rugmassage

Bij de eerste behandeling zal een anamnese (medische geschiedenis) en een kort fysiek onderzoek gehouden worden. Op basis hiervan wordt in overleg met jou de massage en eventueel een behandelplan afgesproken. Deze massage wordt uitgevoerd op een comfortabele massagetafel.

Tarief: € 49,50 / 60 minuten.