Lage rugpijn

Lage rugpijn

Lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Het belemmert veel mensen in hun dagelijks leven. In de meeste gevallen is er geen duidelijke medische oorzaak voor deze klachten. Lage rugpijn wordt meestal veroorzaakt door een verkeerde belasting van de rugspieren. Dat kan zijn door stress, overgewicht of een verkeerde (zit)houding. De pijn wordt vaak als “zeurend” ervaren.

Wat kun zelf je tegen lage rugpijn doen?

Het is belangrijk om in beweging te blijven, maar doe het wel rustig aan. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn geschikte manieren om op een rustige manier toch te bewegen. Door te bewegen, blijft het lichaam fit, soepel en lenig. Let ook op je houding als je veel zit of langdurig staat. Ook warmte kan helpen je klachten  te verlichten (warm bad of warmte pleisters).

Hoe kan massage je helpen?

Massage is een uitstekend middel om je lage rugpijnklachten effectief te verlichten. Door de massage wordt de spanning in de onderrug teruggebracht en de doorbloeding verbeterd.  Wanneer de massage op regelmatige basis gebeurt verdwijnen vaak de klachten en worden nieuwe klachten voorkomen.

Specialisme lage rugpijn 

Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met lage rugpijn. Onze masseurs hebben een specialisatie-opleiding gedaan voor het behandelen van nek-schouder en rugklachten.

Bij de eerste behandeling zal een anamnese (medische geschiedenis) en een kort fysiek onderzoek gehouden worden. Op basis hiervan wordt in overleg met jou de massage en eventueel een behandelplan afgesproken. Deze massage wordt uitgevoerd op een comfortabele massagetafel en duurt ca 60 minuten.

Prijs: € 49,50

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email