Kan je humeur wel een ‘boost’ gebruiken?

Kan je humeur wel een ‘boost’ gebruiken?

Als je je down, humeurig of chagrijnig voelt, boek dan eens een massage. Massage helpt bij het verlichten van pijn, stress, angst en depressie. Massage heeft niet alleen effect op gespannen spieren, maar het heeft ook bewezen een zeer effectieve manier te zijn om je humeur een ‘boost’ te geven.

Hoe werkt het?

Massage verhoogt de productie van endorfines in de hersenen. Dit zijn niet alleen lichaamseigen pijnstillers maar ook “feel good” hormonen die je stemming beïnvloeden. Hoe meer endorfines, hoe energieker en gelukkiger je voelt. Wanneer je regelmatig wordt gemasseerd merk je direct verschil in je algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Massage stimuleert niet alleen de aanmaak van endorfines, maar verlaagt ook de aanwezigheid van cortisol in je bloed, het hormoon dat gevoelens van angst en stress, veroorzaakt.

Door de aanraking bij massage wordt ook de aanmaak van oxytocine gestimuleerd, dat voor een gevoel van geborgenheid, vertrouwen en rust zorgt. Hierdoor voel je direct lekkerder in je vel.

Bovendien slaap je beter, waardoor je uitgerust en energieker voelt. Dus weg met je humeur. Massage maakt je (weer) een blij en positief mens.

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email