Zo profiteer je optimaal van de effecten van een massage

Zo profiteer je optimaal van de effecten van een massage

Een massage is een heerlijke verwennerij voor je lichaam. Massage is goed voor je spieren, het geeft je immuunsysteem een boost, je gaat er beter van slapen èn je wordt er heel relaxed van. Alle reden dus om je regelmatig te laten masseren.
Helaas gaat een uurtje massage heel snel voorbij. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je zolang mogelijk profiteert van de heerlijk effecten van een massage?

Drink veel water
Drink in de 24 uur na je massage extra veel water. Door de massage wordt het lymfesysteem gestimuleerd en door extra water te drinken help je je lichaam allerlei afvalstoffen efficiënt afvoeren.
Ook stimuleert de massage de bloedsomloop waardoor je lichaam meer vocht afvoert. Als je na een massage niet genoeg drinkt, kun je last krijgen van hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel. Goed drinken is dus belangrijk!

Rust
Je kunt dat heerlijke ontspannen gevoel na de massage vasthouden door meer rust te nemen. Ga lekker met je voeten omhoog, een boek lezen, televisie kijken, een dutje doen, wat je maar helpt om dat relaxte gevoel vast te houden. Luister naar je lichaam.

Neem een warm bad
Laat je lichaam volledig ontspannen in een warm bad. Je kunt een beetje “Epsomzout” toevoegen aan het water. Epsom zout is vernoemd naar een bitter-zoutwaterbron bij Epsom in Surrey, Engeland. Het is eigenlijk geen zout, maar een natuurlijk voorkomende zuivere mineraalverbinding van magnesium en sulfaat. Het zout wordt geabsorbeerd door de huid en vult het niveau van magnesium in het lichaam weer aan. Magnesium bevordert het aanmaken van serotonine een chemisch stofje in de hersenen dat een gevoel van rust en ontspanning creëert.

Wil jij ook eens een heerlijke ontspannende massage proberen? Maak dan snel een afspraak.  We staan voor je klaar!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email